• 18 Mart 2016
  • İlçemizde 18 Mart Şehitler Günü Anısına ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle Anma Töreni Düzenlendi için yorumlar kapalı

Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferinin 101. Yıl Dönümünü kutlarken bu uğurda canlarını vermiş Aziz Şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.
Şehitler Günü ve Şanlı Zaferlerle dolu Türk Tarihinde ayrı bir yeri olan 18 Mart 1915’de yaşanan Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle, 18 Mart 2016 Tarihinde sabah saat 05:00’de sabah ezanında Dualarla başlayan program Namazdan sonra bal çay evinde simit ve çay ikram edildi.08:00-09:00 arasında Belediyemiz tarafından Çanakkale savaşlarında kahraman mehmetçiklerimizin yemeğini temsilen çorba ikram edilmiş olup, Çelenk Sunma töreninden sonra, saat 10:00’da İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda bir anma töreni düzenlenmiştir. Törenlere, başta İlçemiz Kaymakamız sayın Engin TOK ,Garnizon Komutanımız sayın Jand. Kd. Başçavuş Bilal DÜZ ,Belediye Başkanımız sayın Asaf AKAR  , tüm daire amirleri, şehit yakınları, gazi yakınları, gaziler, öğrenciler ve geniş bir halk topluluğu katılmıştır. Törende günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapılmış, şiirler okunmuş, slayt gösterileri yapılmış, şehitler günü ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilmiştir. Ayrıca ilçemiz merkezindeki mezarlıkta bulunan Şehit Jandarma Er Süleyman TURAN’ın kabri topluca ziyaret edilmiş ve Cuma namazı öncesinde Şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutulmuş, Cuma Namazından sonrada Şehit Yakınları evlerinde ziyaret edilmiştir.

TÜM ŞEHİTLERİMİZN RUHLARI ŞAD OLSUN.