• 29 Mayıs 2017
  • Belediye Başkanımız Asaf Akar,Kureyşler Barajı Boru Hattında İncelemelerde Bulundu için yorumlar kapalı

Belediye Başkanımız Asaf Akar,Kureyşler Barajı Boru Hattında İncelemelerde Bulundu…

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi,Yalnızsaray ve Pınarbaşı Mahallesinde,Kureyşler Baraj Boru Hattında İncelemelerde bulundu.Toplam 25.530 dekar arazi sulayacak olan Kütahya Aslanapa Kureyşler Barajı Sulaması İşinde , tüm çelik ve HDPE borular şantiyeye indirilmiştir. Çelik ve HDPE boru imalatları toplam dört ekiple devam etmektedir. Çelik boruda 11.651 metre (çelik boru fiziki ger. %51 ) , HDPE boruda 4.655 metre (hdpe boru fiziki ger.%10) imalat tamamlanmıştır.

Kütahya Aslanapa Kureyşler Barajı rezervuarında su yükselmeye devam etmektedir.Kureyşler Köyü eski yerleşim yerinin büyük kısmı sular altında kalmıştır.

Dsi 3.Bölge Müdürlüğü Eskişehir paylaştı: 24 Mayıs 2017 Çarşamba