Aslanapalı Yerel Sanatçılardan Örnek Davranış

• 21 Ağustos 2013
  • Aslanapalı Yerel Sanatçılardan Örnek Davranış için yorumlar kapalı

20130821_kutahyali-yerel-sanatcilardan-ornek-davranisAslanapa’da iki yerel sanatçı, 8 parçadan oluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı yeni bir albüm çıkardı. Kentte, 25 yaşındaki Aydın Ersoy ve 20 yaşındaki Mustafa Ay’ın korsana karşı verdiği mücadele tekdirle karşılandı.

Kütahya‘da düğün ve diğer etkinlerde sıklıkla sahne alan Ersoy ve Ay, albüm çıkartılmasında kendilerine destek veren Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar‘a teşekkür ettiler.

Albüme ‘Teke gibi kokuyor’ ismini verdiklerini belirten Aydın Ersoy, “Biz yerel sanatçı da olsak korsana karşıyız. Emek hırsızlığına kesinlikle müsaade edilmemeli. Ben ve ankadaşım Mustafa Ay yıllardır düğün ve çeşitli etkinliklerde sahne alıyoruz. Albümde, söz ve müziğin bana ait olan 6 eser bulunuyor. Diğer 2 eser iseAslanapa ilçesinde yaşanmış olayları anlatan anomin birer türkü. Albümün çıkartılmasındaAslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar bize destek verdi. Desteğinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Mustafa Ay ise, markaların çoğalması ile taklitlerin de arttığını söyledi.

Ay, hakların korunması gerektiğini diye getirerek, “Bir toplumun gelişmesini, refahın artmasını istiyorsak en temel unsurlardan biri maddi olduğu kadar zihni çalmaları da engellenmelidir. Maddi olduğu zaman hırsızlık olduğunu biliyoruz ama fikri konusunda tereddüt yaşıyoruz. Oysa onda daha fazla alın teri var” diye konuştu.

Albümün, bir hafta içerisinde müzik marketlerdeki yerini alacağı belirtildi.