Aslanapa Belediyesi Çöpten Elektrik Üretiyor

Asaf AKAR

Şuana kadar yazılmış 10 yazısı bulunuyor.
  • 19 Ocak 2015
  • Aslanapa Belediyesi Çöpten Elektrik Üretiyor için yorumlar kapalı

imagesGelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilecek bir ilçe bırakmayı hedefleyen Aslanapa Belediyesi, Günlük 5 ton dolayındaki çöpü anlaşma sağladığı özel bir şirket aracılığı ile kütahyaya  gönderiyor. Buradaki katı atık işleme tesisinde Enerjiye Dönüşmesini sağlıyor.

Aslanapa Belediye Başkanı Asaf AKAR, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren Aslanapa  çöplerinin Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisine (KÜKAB)’a ait tesislere, gönderilmeye başladığını bildirdi. Aslanapa çöplerinden, kütahyadaki  Katı Atık Bertaraf Tesislerinde üretilen elektrik enerjisinin satışından Aslanapa Belediyesine pay ayrılacağını ifade eden başkan Akar Aslanapada ortalama olarak günde 5,8 ton dolayındaki çöp 01.02.2014 tarihinden itibaren, önceden 29 yıllığına anlaşma sağladığımız şirketin tırları ile kütahyadaki katı atık bertaraf tesislerine götürülüyor. Burada elektrik enerjisine dönüşüyor, satışında elde edilecek gelirin ,bir kısmı’da anlaşma gereğince Aslanapa belediyesine aktarılacak. Böylece önceden Aslanapa için tehdit  oluşturan çöplerimiz, ilçemiz için yeni bir gelir kapısı olması bizi sevindiriyor. Sarı harman ve Mintan kırı mevkiinde  toplanan çöplerimiz, gerek kokusu ,gerekse zaman zaman yanarak ilçemiz için bir tehdit unsuru oluşturuyordu. Şimdik bunlardan kurtulduk.

Ayrıca Başkan Akar ,çöp toplama çalışmalarının daha verimli hale getirilmesi için, şirketin ilçenin belirli yerlerinde, geri dönüşüm noktaları oluşturulduğunu ve vatandaşların  bu hususta bilinçlendirilmesi içinde yakında çalışma yapacaklarını söyledi.