• 17 Mart 2015
  • Kütahya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program (TYP) Duyurusu için yorumlar kapalı

images İl Müdürlüğümüz tarafından Kütahya il genelindeki merkez ve ilçelerdeki Orman İşletme Müdürlükleri işbirliği ile “Toplum Yararına Programlar (TYP) uygulanacaktır.

12.03.2015 tarihinde imzalanan protokollerle, il genelinde Toplam 1500 kişi istihdam edilecek olup, programlar 06.04.2015 tarihinde başlayacaktır. Programlar. 6 ay süreli uygulanacak olup, 06.10.2015 tarihinde sona erecektir.
Programların konusu Ağaçlandırma “Fidan ve ağaç yetiştirme, dikim ve bakımı” olup, katılımcılara program konusu işler yaptırılacaktır. Program süresince katılımcılara asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak olup, katılımcıların ücretleri ve SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edilecektir.
Başvurular, 12 Mart ile 21 Mart 2015 tarihleri arasında alınacak olup, İŞKUR mevzuatına göre Liste (başvuranlar içinden mülakat ya da iş ve meslek danışmanlığı sonucu katılımları uygun görülenlerin belirlenmesi) yöntemi ile belirlenecektir.
Katılımcıların seçiminde, ilgili kurumun bulunduğu yerde ikamet edenlere öncelik verilecektir.
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen işsizlerin 21 Mart 2015-Cumartesi gününe kadar (21 Mart Cumartesi dahil), İŞKUR İl Müdürlüğüne veya ÎŞKUR Hizmet Noktalarına şahsen gelerek ya da www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler -> İstihdam ->Toplum Yararına Programlar->TYP Başvuru” kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir.
Programlara başvuru şartları:
** ÎŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
** 19-65 Yaş arası olanlar başvuru yapabilecek olup bu kişilerden:
a) Kadınlar,
b) 35 yaş üstü bireyler, (36 yaşından gün almış)
c) Engelliler,
d) Eski hükümlüler,
e) Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar,
için öncelikli olarak liste oluşturulacak. . başvuru sayısı belirlenen kontenjan sayısından fazla olursa katılımcılar mülakat (İMD onayı) yapılarak belirlenecektir.
* Açücöğretim hariç öğrenci olmamak.
* En az okuryazar olmak,
* Kamudan emekli, malul, dul. yetim vb. aylığı almamak,
* Son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak,
* Son altı.ay içerisinde İŞKUR’un diğer programlarından (Kurs. Girişimcilik veya İşbaşı Eğitim) faydalanmamış olmak.
Son bir yıl içerisinde Toplum Yararına Programlardan (TYP) dokuz aydan az faydalanmış olmak.
* 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt
bendine tabi olarak tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalılar TYP’ye başvuramazlar, Engelli olmaları nedeniyle aylık bağlananlar ile dul ve yetini aylığı alanlar da TYP’ye başvuramazlar.

Katılımcı duyurusunda aşağıda yer alan bilgiler Kurum sistemine kaydedilerek ilânı sağlanır. Genel şartlar zorunlu alanlar olarak sistemde yer alacak olup, özel şartlar ise il Müdürlüğü tarafından belirlenebilir

Yüklenici Kurum Ad1 Kütahya Orman işletme Müdürlüğü
TYP Uygulama Alanı Kütahya-Merkez ve köyleriAslanapa, Altıntaş ve Dumlupınar ilçe ve köyleriAğaçlandırma (Dikim ve Bakım)
TYP Katılımcı Sayısı Kütahya Merkez   202, Aslanapa 65 kişi, Altıntaş 65 kişi, Dumlupınar 20 kişi
TYP Başlangıç Tarihi 06.04.2015
TYP Bitiş Tarihi 06.10.2015
TYP Süresi 6 Ay
Son Başvuru Tarihi 21.03.2015
Seçim Yöntemi Liste Yöntemi (İMD onayı)
Seçim Yeri Kütahya Merkez (Orman Bölge Müdürlüğü lokali)

Aslanapa Belediye Düğün Salonu

Altıntaş Belediye Düğün Salonu

Dumlupınar Orman işletme Şefliği

Seçim Başlangıç Tarihi ve Saati Kütahya Merkez 25.03.2015 saat 10:00

Aslanapa             25.03.2015 saat 09:00

Altıntaş                25.03.2015 saat 09:00

Dumlupınar        25.03.2015 saat 14:00

Seçim Bitiş Tarihi ve Saati Kütahya Merkez: 25.03.2015 saat 16:00

Aslanapa           :  25.03.2015 saat 12:00

Altıntaş                   :25.03.2015 saat 12:00

Dumlupınar       25.03.2015 saat 16:00

Genel Şartlar
TYP’ye başvuracak katılımcıların, Kurumun o yöredeki il Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç); emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları; Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gelirlerinin olmaması gerekmektedir.

Özel Şartlar
İhtiyaç duyulması hâlinde il Müdürlüğünce tespit edilen şartlar.
TYP devam ederken katılım şartlarını taşımadığı belirlenen kişilerin TYP ile ilişiği kesilir ve bu kişiler son yararlanma tarihi üzerinden yirmi dört ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramazlar.
NOT: Bu TYP’ye katılımcı seçiminde aşağıdaki gruplara öncelik verilecektir.
a) Kadınlar,
b) 35 yaş üstü bireyler,
c) Engelliler,
d) Eski hükümlüler,